• Admin

VIERAAN VALTION JOUKOT TULLEET RAJAN YLI POHJOIS-SUOMESSA

Mitä ihmettä Lapissa oikein tapahtuu? Paikalliset asukkaat ja rajavartijat ovat havainneet vierasmaalaisten sotilasjoukkojen tulleen rajan yli, ja korpikylistä kuuluu tulitaistelun ääniä.


Nuo sotilaat on tunnistettu ruotsalaisiksi, ja tiettävästi kyse on harjoituksesta.

Maahamme ei siis teknisesti katsoen ole hyökätty, mutta silti tämä herättää paljon huolta ja kysymyksiä:


Miksi toisen valtion sotilaiden ja ajoneuvojen sallitaan tulla Suomen rajan yli?

Eikö Suomi olekaan puolueeton ja sotilaallisesti liittoutumaton?

Mihin tällä pyritään?

Onko taustalla jokin suurempi suunnitelma?

Miksi juuri nyt?

Eikö olisi järkevintä pidättäytyä tällaisista provosoivista harjoituksista?

Mitä tästä ajattelee Venäjä?


Rauhan ylläpitäminen Suomen alueella on kaikkein tärkeintä. Tätä tavoitetta ei edistä puolueettomuudesta luopuminen. Yhteistyö Ruotsin kanssa linkittää meidät tarpeettoman selkeästi Venäjän vihollisen tukijaksi. Ruotsi on avoimesti kertonut olevansa Venäjän sotilaallinen vastustaja, ja tästähän kertovat näiden maiden kilvoittelu Itämerellä ja Ruotsin muutaman vuoden takainen yritys upottaa venäläinen sukellusvene.RUOTSALAISET TULEVAT


Ruotsi tavoittelee tällä vuosikymmenellä yli 40 prosentin lisäystä armeijan budjettiin ja henkilöstön määrään. Puhutaan todella isoista asioista, sillä tämä tarkoittaisi yli 25 000 sotilaan palkkaamista ja vuosibudjetti nousisi kuudesta miljardista jopa 8,75 miljardiin euroon jo vuonna 2025.

Ruotsi selvästi rakentaa uutta sotilasmahtia ja laajentaa vaikutusvaltaansa. Tästä osoituksina Gotlannin saaren militarisoiminen, aktiivinen rooli kansainvälisissä rauhanturvaoperaatioissa ja harjoitukset Suomessa. Ruotsin puolelta näitä Suomi-harjoituksia Lapissa voidaan pitää eräänlaisena viestinä Venäjän suuntaan: olemme valmiita taisteluun sekä etelässä että pohjoisessa.

Suomen on vaarallista lähteä mukaan tähän peliin ja asettua ruotsalaisten puolelle.


Vai olisiko niin, että puolustusvoimien johdossa on henkilöitä, jotka ovat hurmaantuneet tästä Ruotsin uudesta noususta ja haluavat pyrkiä Ruotsin kyytiin? Onko historiasta tuttu svekomaanien henki nousussa Suomessa? Tämä ei itse asiassa olisi yllättävää, kun ajatellaan millaisessa sekaannuksen tilassa koko Suomi on ollut nykyisen hallituksen ja koronakriisin aikana. Niin poliittisesti kuin taloudellisesti. Tämä on puolestaan lisännyt kansakunnan kahtiajakautumista, mikä on totta muuallakin Euroopassa ja erityisesti Yhdysvalloissa.

Ruotsi on voinut vainuta tässä mahdollisuuden kasvattaa vaikutusvaltaansa Suomeen nähden, sotilaspoliittisin keinoin. Samasta syystä Suomi hakee turvaa Ruotsista. Suomen taloudellinen tilanne on ollut muita Pohjoismaita heikompi jo jonkin aikaa, ja nykyisen hallituksen aikana suunta on ollut todella jyrkästi alaspäin. Puolustusvoimien resursseille tämä ei lupaa hyvää, ja siksikin varmaan haetaan tukea Ruotsin suunnalta.


Svekomanian uudesta noususta taitaa kertoa myös Yleisradion ja maan suurimman sanomalehden, Helsingin Sanomien tekemät ihailevat reportaasit tästä aiheesta. Yle kävi tutustumassa Ruotsin varuskuntaan pohjoisessa ja hehkutti Ruotsin suuria suunnitelmia ja yhteisiä harjoituksia Suomen kanssa. Helsingin Sanomat meni vielä pitemmälle: viikkoliitteessä haaveiltiin Suomen ja Ruotsin yhteisestä armeijasta raflaavalla otsikolla "Taistelutoverit". Tästäkin voi päätellä, että Ruotsi todella valmistautuu taisteluun. Ilmeiseltä näyttää, että myös Suomi joutuu silloin mukaan.


On aina riski päästää toisen valtion sotilaita harjoittelemaan omalle maalleen. Joku kerta he voivat sanoa, että emme me lähdekään, vaan taidamme jäädä pitemmäksi aikaa.

Näissä voi olla takana joku suurempi suunnitelma pitemmän aikavälin tavoitteena. Ja käskyt eivät välttämättä tule Ruotsista, vaan jostakin kauempaa.


Naton johdossa ainakin hierotaan tyytyväisinä käsiä yhteen vesi kielellä, kun sen kumppanimaat Ruotsi ja Suomi juonittelevat yhdessä Venäjää vastaan.(kuva: Alamy Stock Photo)


Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

SUOMEN ILMAVOIMIEN VAARALLINEN PROVOKAATIO

Venäläisten lentäjien rauhallinen, syksyinen lentopäivä Itämeren yllä sai karmivan käänteen, kun Suomen ilmavoimien Hornet-hävittäjät syöksyivät ahdistelemaan rutiinilennolla olleita venäläisiä. Viatt