• Admin

VENÄJÄLLE MITALISADE TOKION OLYMPIALAISISTA

Venäjän olympiakomitean joukkue keräsi kolmanneksi eniten mitaleita, 71 kappaletta. Edellä olivat Yhdysvallat (131) ja Kiina (88). Tästähän voidaan kuitenkin päätellä Venäjän olevan asukaslukuun suhteutettuna Kiinaa ja USA:ta paremmin menestyvä urheilumaa. Mutta toki monet maat olisivat tässä vertailussa vielä Venäjää parempia. Yhdysvallatkin on tietysti hieno urheilumaa, ei siinä mitään.

Vuoden 2016 kisoihin verrattuna Venäjä otti nyt 15 mitalia enemmän.


Perinteiseen tapaan venäläiset menestyivät varsinkin erilaisissa voimisteluissa ja kamppailulajeissa. Mitaleita tuli kuitenkin monipuolisesti eri lajiryhmistä, lukuun ottamatta uusia erikoislajeja kuten skeittaus ja kiipeily. Miesten ja naisten 3x3 koripallossa Venäjä oli kuitenkin toinen. Pallopeleissä naisten käsipallojoukkue otti hopeaa ja lentopallomiehet myös.

Yleisurheilussa Venäjän olympiakomitea oli valinnut kisoihin vain kymmenen urheilijaa. Heistähän korkeushyppääjä Mariya Lasitskene voitti ja seiväshyppääjä Anzhelika Sidorova oli toinen. Paha pettymys nähtiin pituushypyssä, kun Daria Klishina oli loistokunnossa mutta loukkaantui.

Ehkäpä myös miesten lentopallo päättyi pieneen pettymykseen. Suomalaisen valmentajan johtama joukkue menetti hyvän johtonsa ensimmäisen erän lopulla ja hävisi toisenkin erän. Kaksi seuraavaa erää Venäjä kuitenkin onnistui voittamaan ja johti viidettä erää 6-3, mutta Ranska nousi suoraan 6-7 johtoon ja voitti erän 12-15. No, sellaista urheilu on, ja lähellä se olympiavoitto oli. Ottelu oli todella jännittävä ja peli laadukasta.


Wikipediassa luettelo venäläisistä mitalisteista:

https://en.wikipedia.org/wiki/Russian_Olympic_Committee_athletes_at_the_2020_Summer_Olympics


Nythän oli niin, että Tanska sai 11 mitalia, Ruotsi 9, Norja 8 ja Viro 2. Ja Suomi myös kaksi.

Mainittakoon tässä myös toverimme valkovenäläiset, jotka saalistivat seitsemän mitalia. YouTubessa on video, jolla Aljaksandr Lukasenka lupailee asuntoja, rahaa ja autoja menestyjille viime vuoden loppupuolella. Hänen maansa mitalimäärä on kuitenkin harmillisesti laskusuunnassa. Tässä mitalimäärät vuodesta 1996 lähtien kesäkisoissa: 15-17-13-14-10-9-7. Tosi hyvää tulosta he ovat siis tehneet. Urheilumiehiä tuo Aljaksandr.


Onneksi kisat saatiin vietyä läpi onnistuneesti. Japanilaisia siitä saadaan kiittää.


Loppuun pitää kyllä todeta sellainen juttu, että ei noita mitalimääriä enää oikein tarkasti kannattaisi vertailla. Syynä on niin sanotut kamppailulajit. Se vääristää mitalitilastoja tosi pahasti, kun näissä "kamppailulajeissa" jaetaan kaksi pronssia, eli neljä mitalia yhteensä.

Judo, karate, taekwondo, paini ja nyrkkeily jakavat yhteensä 61 ylimääräistä pronssimitalia. Nämä eräänlaiset sopupelit ovat vastoin kilpaurheilun kunniakkaita arvoja ja perinteitä. Se on ironista, kun näin menetellään niin sanotuissa kamppailulajeissa; nimen vastaisesti niissä ei edes tule todellista kamppailua pronssimitalista. Siellä ei selvitetä, kumpi ansaitsisi oikeasti sen pronssimitalin ja kumpi olisi neljäs. Tämä on häpeäksi koko urheilevalle maailmalle ja aiheuttaa inflaatiota mitalien suhteen.

It´s a disgrace, sanoisi Donald Trump.MARIYA LASITSKENE

LENTOPALLOJOUKKUE

KÄSIPALLONAISET

UIMARI JEVGENI RYLOV

kuvat: Venäjän olympiakomitea


Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

SUOMEN ILMAVOIMIEN VAARALLINEN PROVOKAATIO

Venäläisten lentäjien rauhallinen, syksyinen lentopäivä Itämeren yllä sai karmivan käänteen, kun Suomen ilmavoimien Hornet-hävittäjät syöksyivät ahdistelemaan rutiinilennolla olleita venäläisiä. Viatt