• Admin

VENÄJÄ ENNAKKOSUOSIKKI JÄÄKIEKON MM-KISOISSA

Jääkiekon MM-kisat alkavat Latvian Riiassa. Todennäköisyyslaskennan ja jääkiekon asiantuntijat vedonlyöntiyhtiöissä ovat yksimielisiä siitä, että Venäjä lähtee turnaukseen suurimpana ennakkosuosikkina.

Viime vuonna kisoja ei järjestetty ollenkaan. Nytkään luvassa ei ole sitä entisaikojen keväistä kiekkokarnevaalia, sillä kisaturisteja ei ainakaan paljon ole Riikaan tulossa. Välivuoden jälkeen on kuitenkin mukavaa seurata vaihteeksi MM-kisoja.


Venäjän joukkueellehan nämä ovat melkein kuin kotikisat. Tai sanotaanko, että etupiirikisat. Latvia on naapurimaa ja Riian Dynamo pelaa KHL:ssä.

Viimeksi Venäjä voitti mestaruuden vuonna 2014 Minskissä, jossa kisat piti pelata nytkin, kunnes poliittisista syistä ne siirrettiin Latviaan. Tuolloin 2014 finaalissa kaatui Suomi 5-2 Alexandr Ovetshkinin ja Jevgeni Malkinin johdolla. Sen jälkeen Venäjä on ollut viidessä vuodessa kerran hopealla ja kolmesti pronssilla.


Kaikilta mailta puuttuu paljon hyviä pelaajia, sillä korona-aikana kisoihin lähteminen ei kaikkia innosta. Valitettavasti Kanadalla, Yhdysvalloilla, Ruotsilla ja Suomella on harvinaisen nimettömät ryhmät. Venäjällä kuitenkin on KHL:n ansiosta takuuvarmasti laadukas joukkue.

MM-joukkueessa on myös monikulttuurisuutta: ruotsalainen maalivahtivalmentaja ja latvialainen varustevastaava.

Venäjän pelaajista tunnetuimmat nimet ovat puolustajat Ivan Provorov Philadelphia Flyersista ja Nikita Zadorov Chicago Blackhawksista.

40,5 miljoonan dollarin sopimuksella pelaava Provorov muutti jo 14-vuotiaana Amerikkaan toisen venäläisjuniorin kanssa. He pelasivat joukkueessa, jonka valmentajalla on venäläistä taustaa. Provorov oli pelaamassa alle 20-vuotiaiden MM-finaalia Helsingissä 2016, kun Suomi voitti mestaruuden jatkoajalla.

198-senttinen ja 107-kiloinen Zadorov puolestaan on moskovalaisen Krasnaya Armiya -kiekkoseuran kasvatti, joka pelasi ensimmäiset NHL-ottelunsa jo 18-vuotiaana Buffalossa.

Coloradosta täksi kaudeksi Chicagoon siirtyneellä Zadorovilla ei ole sopimusta ensi kaudeksi, mutta silti hän tulee MM-kisoihin. Kovin monelta muulta ei löydy tällaista patrioottista ja urheiluhenkistä asennetta nykyään.


Venäläisillä pelaajilla tosin on usein ennenkin ollut tämän tyylistä valmiutta edustaa maataan arvoturnauksissa. Isotkin tähdet ovat usein tulleet MM-kisoihin, vaikka ihan hyvin voisivat lomailla samaan aikaan jossakin lämpimässä paikassa. Tämä patrioottinen asenne on tuonut myös menestystä. Selvemmin Venäjän kiekkoilijoiden ja laji-ihmisten panostus maajoukkueeseen alkoi näkyä vuosina 2008 ja 2009, kun Venäjä voitti kaksi peräkkäistä mestaruutta. NHL-supertähtien sukupolvi oli huipulla ja KHL perustettu.

Pelaajat selkeästi kokivat tärkeäksi pelata omalle maalleen ja saavuttaa sen paidassa menestystä. Tämä myös kertoo jääkiekon suuresta arvostuksesta Venäjällä.


Monta kertaa kylläkin Suomi on pilannut Venäjän joukkueen tunnelman ja haaveet menestyksestä. Saapa nähdä, miten käy tällä kertaa. Suomi ja Venäjä pelaavat eri alkulohkoissa, mutta pudotuspelivaiheessa maat voivat olla taas vastakkain.PUNAKONE SAAPUI LATVIAAN


VENÄJÄN JOUKKUE 2021

VALMIINA PELAAMAAN TAAS

(kuvat: Venäjän jääkiekkoliitto)

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

SUOMEN ILMAVOIMIEN VAARALLINEN PROVOKAATIO

Venäläisten lentäjien rauhallinen, syksyinen lentopäivä Itämeren yllä sai karmivan käänteen, kun Suomen ilmavoimien Hornet-hävittäjät syöksyivät ahdistelemaan rutiinilennolla olleita venäläisiä. Viatt