• Admin

U18 JÄÄKIEKKO: VENÄJÄ JA SUOMI MITALIPELEISSÄ

Jääkiekkoilun suurvallat, naapurukset Venäjä ja Suomi tavoittelivat jälleen mitaleita arvokisoissa, kun alle 18-vuotiaat juniorit mittelivät paremmuuksista.

Okei, ehkä voidaan miettiä, tarvitseeko urheilussa olla näin nuorille arvokisoja, ja miten tärkeä turnaus tämä on. Ainakin yleensä Kanadalta ja USA:lta puuttuu pelaajia, koska Kanadan suurten juniorisarjojen pudotuspelit ovat vielä käynnissä samaan aikaan.


On näitä junioreiden kiekkokisoja kuitenkin pidetty vuodesta 1999 lähtien, ja niillä on ihan arvostettu asema lajin sisällä ja yleisönkin mielissä. Kyse on myöskin suuren luokan bisneksestä ja ammattilaisurheilussa, ja lajin junioritoiminta on laajaa. Isossa roolissa on uusien pelaajien kasvattaminen, varaaminen ja kehittäminen.

Hieno idea oli viedä nämä kisat lämpimään Teksasiin. Miksihän näin ei tehty jo aiemmin?

Hyvää on tietysti sekin, että kisat voitiin ylipäätään järjestää. Naisten MM-kisathan jouduttiin taas siirtämään, ellei perumaan kokonaan.


Itse turnauksessa siis Suomi ja Venäjä kohtasivat jo alkulohkossa, ja silloin Suomi voitti 4-3vl.

Välieräpelissä maat osuivat uudelleen vastakkain, ja Venäjä voitti 5-6 hallittuaan peliä suurimman osan ajasta.

Finaalissa Venäjä hävisi Kanadalle 5-3. Venäjä johti peliä 0-1 ja 1-2 ensimmäisessä erässä. Kolmannessa erässä se oli lopussa 4-3 tappiolla, mutta ei saanut tasoitusta tehtyä.

Suomi taas hävisi Ruotsille pronssiottelun 0-8.


Pistepörssin voitti Venäjän Matvei Mitskov. Seitsemässä pelissä 12+4=16.


Nyt sitten odotellaan miesten MM-kisojen alkamista.VENÄJÄ - SUOMI TEKSASISSA

SUOMI - VENÄJÄ TEKSASISSA

FINAALIKOOSTE

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

SUOMEN ILMAVOIMIEN VAARALLINEN PROVOKAATIO

Venäläisten lentäjien rauhallinen, syksyinen lentopäivä Itämeren yllä sai karmivan käänteen, kun Suomen ilmavoimien Hornet-hävittäjät syöksyivät ahdistelemaan rutiinilennolla olleita venäläisiä. Viatt