• Admin

SYTYTYSLANKA PALAA JO


Aika rankka otsikko, mutta tuolta tämä tilanne oikeasti alkaa tuntua. Jonkun mielestä tuo otsikko voi olla pelottava, ja kyllä, Suomen tilanne on pelottava ja Suomen tulevaisuus näyttää pelottavalta.

Suomen poliitikot ja sotilaat tuntuvat heittävän yhä lisää löylyä kiukaalle, joten aika kuumat paikat tässä alkaa olla. Iltalehden mukaan kokoomus on ottanut asiakseen kannattaa Suomen Nato-jäsenyyttä. Mitä hulluutta! Lisäksi Venäjän rajan lähettyville on saapunut Yhdysvaltain armeijan erikoisjoukkoja harjoittelemaan Suomen erikoisjoukkojen kanssa. Melko räjähdysherkkä ”combo” on siis saatu aikaan tällä viikolla. Unohtamatta viime viikkojen dramaattisia tapahtumia ja jännitystä nostattavaa kehitystä.


Utin erikoisjoukkojen sotilaat ovat toki syyttömiä siihen, että joutuvat osallistumaan tähän erittäin riskialttiiseen harjoitusrupeamaan, joka voi johtaa eri maiden välille puhkeavaan sotilaalliseen konfliktiin, jopa avoimeen sotaan. Toisaalta eräässä haastattelussa – monia vuosia sitten – nämä Suomen erikoisjoukkojen palkkasotilaat ilmaisivat turhautumisensa siihen, kun eivät pääse tositoimiin. Yksi heistä kiteytti ryhmän tunnot vertaamalla heitä jääkiekkoilijoihin tai johonkin muihin urheilijoihin, jotka aina vain harjoittelevat, mutta eivät koskaan pääse pelaamaan.

Siellä on siis varmasti miehiä, joilla on liipaisinsormi herkässä ja halua ottaa sankarinviittaa harteilleen. Luultavasti useat heistä eivät olisi harmissaan siitä, jos konflikti alkaisi.

Siitähän ei ole tietoa, kuka keksi kutsua amerikkalaisia erikoisjoukkoja Suomeen. Onhan se ajatus voinut lähteä Utin tukikohdasta. Että hei, mekin halutaan päästä isojen poikien kanssa leikkimään. No, nyt he pääsevät ainakin maistamaan kansainvälistä meininkiä ja toimimaan englannin kielellä. Ihan niin kuin niissä Hollywoodin toimintaelokuvissa. Niin kuin vaikka Isku Mogadishuun. Ja kenties vielä pääsevät osaksi sotatoimiakin kohta.

On se jotenkin törkeätä, että verorahoilla ylläpidetään tällaista teatteria, ja kutsutaan vielä saman alan ihmisiä ympäri maailman tänne. Niin sanotusti kaivetaan verta nenästä. Ja kaivetaan hautaa itselleen. Järjetöntä.


Entäpä tuo kokoomuksen halu liittää Suomi Natoon? No mikäpäs siinä. Tulevien kunnanvaltuutettujen kannattaa siinä tapauksessa kaavoittaa uusia hautausmaita kaupunkeihin ja kuntiin, sillä ruumiita on tulossa jos Natoon liitytään.

Eihän ole olemassa mitään niin suurta uhkaa Suomelle ja sen kansalaisille, kuin Natoon liittyminen. Vai keksiikö joku? Koronaviruksestakin on selvitty erittäin hyvin, mutta Natoon liittyminen toisi mukanaan tuhoa, kuolemaa ja surua. Kummallista, että jotkut ovat silti valmiita kokeilemaan onneaan ja ehkä valmiita viemään koko Suomen tuhoon.

Ehkä se on tämä uusi päättäjien sukupolvi, joka on valmis innovoimaan ja uudistamaan, ja myös valmis vetämään vituiksi, jos ei onnistukaan. Esimerkkinä tästä vaikkapa turvetuotannon alasajo. Tai erään ministerin puoliso, joka kuulemma on sarjayrittäjä ja varmasti alansa huippuosaaja. Mutta rapatessa roiskuu, ja verohallinnolle on velkaa yli 200 000 euroa. Lisäksi hän oli mukana auttamassa yrityksiä kuppaamaan löysästi jaettuja koronatukia mahdollisimman tehokkaasti. Ollaan siis valmiita ottamaan riskejä ja käyttämään yhteiskunnan rahoja surutta, kunhan oma selusta on turvattu.


Ei voi kuin ihmetellä, miten kokoomus olisi viemässä Suomea Naton jäseneksi. Oikeastaan voisi sanoa Naton olevan meidän näkökulmastamme katsottuna kuin vaarallinen ja aseistautunut äärijärjestö. Sen ei toivota saavan jalansijaa Suomessa, ja on toivottavaa, ettei se saisi laajaa kannatusta tulevaisuudessakaan.


Suojelupoliisilla on erittäin tärkeä rooli Naton torjunnassa, ja ennen kaikkea Naton mukanaan tuoman uhkan torjunnassa. Heidän on seurattava tarkasti, lisääntyykö Naton kannatus Suomessa, ja erityisesti poliitikkojen ja sotilashenkilöiden keskuudessa. Jos jossakin vaiheessa Natoon liittyminen näyttää niin todennäköiseltä, että se generoi uhan Venäjän sotilaallisesta väliintulosta, on suojelupoliisin varoitettava puolustusvoimia, jotta sen kaikki haarat voidaan asettaa korkeimpaan mahdolliseen hälytysvalmiuteen.


Tietenkin vain pieni osa suomalaisista kannattaa Natoon liittymistä. Ongelmana vain on, että kansalaisilta tuskin kysytään liittymishalukkuutta, vaan poliitikot ja puolustusvoimien johto saattavat viedä Suomen Natoon vastoin kansan tahtoa, ja vastoin sitä mikä on järkevää, omien mielihalujensa mukaisesti.


Ovat nämä rankkoja aikoja. Juuri kun näyttää siltä, että koronasta ollaan ehkä pääsemässä eroon, on edessä uusia, vieläkin pahempia ja tappavampia haasteita.SUOMALAISET VASTUSTAVAT NATOA

USA JA NATO TUOVAT SODAN SUOMEEN

(kuvat: Pixabay)

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

SUOMEN ILMAVOIMIEN VAARALLINEN PROVOKAATIO

Venäläisten lentäjien rauhallinen, syksyinen lentopäivä Itämeren yllä sai karmivan käänteen, kun Suomen ilmavoimien Hornet-hävittäjät syöksyivät ahdistelemaan rutiinilennolla olleita venäläisiä. Viatt