• Admin

SUOMI JA USA:N HIRMUTEOT

Nyt kun presidenttikin on puhunut hybridiuhka-asioista ja Suomessa toivotaan yhä tiiviimpää yhteistyötä Yhdysvaltojen kanssa, on hyvä miettiä mihin Suomi on ryhtymässä. Kuten jo aiemmin on todettu, Suomesta on tulossa USA:n pelinappula sen harjoittamassa hybridisodankäynnissä Venäjää vastaan. Tai siis olemme jo nytkin osa sitä.


Tämä on siis kriittinen puheenvuoro USA-yhteistyötä kohtaan. Kritiikki ei kohdistu pelkästään siihen, miten USA-yhteistyö tekee Suomesta Venäjän vihollisen ja todennäköisen taistelukentän. On aiheellista pohtia myös Yhdysvaltojen toimintatapoja, tavoitteita ja mainetta.

Monien mielestä Yhdysvallat on varmaan oikeamielinen ja kunnollinen ja luotettava kumppani. Jos ajattelee näin, niin siinä on kyllä unohtunut USA:n hirmuteot ja synkkä historia.


Ainakin tämän jutun kirjoittajalle tulee usein Yhdysvalloista helposti mieleen alkuperäisasukkaiden kansanmurha, ja miten heidän maansa varastettiin. Sitähän ei tiedä kukaan, montako intiaania surmattiin taisteluissa armeijaa ja siviilejä vastaan, mutta valkoisten toimet johtivat arviolta jopa useiden kymmenien miljoonien intiaanien kuolemaan pitkällä aikavälillä. 99% intiaanien maista otettiin valkoisten käyttöön.

Toinen asia, joka Yhdysvalloista tulee helposti mieleen, on tietysti orjuus ja mustien syrjintä vielä esimerkiksi 1960-luvulla. Ja kuulemma monien mielestä vielä 2020-luvulla.

Googlen tarjoamien lähteiden mukaan nelisen miljoonaa ihmistä koki orjuuden Yhdysvalloissa.

Koko Yhdysvaltojen alkutaival ja historia rakentuvat siis näiden kammottavien asioiden varaan.

Silti he korostavat vapautta jonkinlaisena perusarvonaan.


1900-luvulla kenties tunnetuin Yhdysvaltojen suorittama joukkotuhonta oli kahden atomipommin pudottaminen Japaniin. Oliko Japani tätä ennen pudottanut atomipommin Yhdysvaltoihin? Ei. Oliko Japani tehnyt maihinnousun Yhdysvaltojen länsirannikolle? Ei.

Olivatko Japanin joukot edes lähellä Yhdysvaltojen rannikkoa? No eivät todellakaan.

Näiden jytkyjen takia arviolta jopa 200 000 ihmistä kuoli Japanissa. Rangaistiinko Yhdysvaltoja jotenkin atomipommien käytöstä ja siviilien joukkotuhonnasta?

Ei.


Toisen maailmansodan jälkeen USA:n hirmuteot vain jatkuivat eri puolilla maailmaa.

Pari vuotta sitten kaupassa käydessä tarttui mukaan erään historiasta kertovan lehden teemanumero. Yhtenä aiheena siinä oli CIA:n synty ja sen hirmuteot.

Nuo CIA:n jutut ovat kovaa kamaa, ja niiden yhteissumma on mittaamaton määrä kauhua, hirvittävä kasa ruumiita ja suuren osan maapalloa varjostava vihan pilvi. Tämän Yhdysvallat on saanut aikaan, vaikka se joidenkin mielestä on jopa hyväntekijä.


CIA:n ei tarvinnut vastata mistään, sillä oli käytössä rajoittamaton budjetti, eikä sen tarvinnut julkistaa tietoja henkilöstön määrästä, palkoista, organisaation rakenteesta eikä suorittamistaan tehtävistä.

Se omisti monia suuria yrityksiä, mm. seitsemän lentoyhtiötä, joissa oli yhteensä noin 20 000 työntekijää.

Sen tehtävänä oli suunnitella ja toteuttaa salaisia operaatioita. Periaatteena oli suorittaa operaatiot niin, ettei Yhdysvaltojen hallituksen mukanaolo käy ilmi, jottei yksikään Yhdysvaltojen hallitus joudu niistä vastuuseen. Salaisiin operaatioihin kuuluu seuraavaa: propaganda, taloudellinen sodankäynti, ennaltaehkäisevä suora toiminta, joka käsittää sabotaasin, antisabotaasin, räjäytykset, evakuoinnit, sekä vihollismielisten valtioiden kaataminen tukemalla vastarintaryhmiä, sissiliikkeitä ja antikommunistisia ryhmiä.


Sehän olisi hirmuinen urakka perehtyä syvemmin CIA:n rikoksiin ja terroriin, mutta mainitaan nyt noita juttuja mitä oli Historia-lehdessä. Lehdessä kerrotaan mm. CIA:n pidätyksistä, kidutuksesta ja murhista Etelä-Vietnamissa ennen sotaa, jotta paikalliset kommunistit eivät saisi rekrytoitua uusia jäseniä. Arviolta 20 000-40 000 ihmistä sai surmansa.

Naapurimaissa CIA rekrytoi ja koulutti yli 50 000 miestä kommunismin vastaiseen taisteluun.


Chilessä Yhdysvallat romahdutti maan talouden ja myöhemmin syrjäytti sen epämieluisan hallituksen tukemalla veristä vallankaappausta, joka vaati tuhansien ihmisten hengen.

Nicaraguassa USA rahoitti, koulutti ja varusti sissiliikettä. Sissit saivat käyttää CIA:n lentokoneita viedäkseen huumeita Yhdysvaltoihin, jotta saivat tienattua lisää rahaa taisteluaan varten. Tässäkin tapauksessa sissejä koulutettiin naapurimaan alueelle perustetuilla leireillä.


CIA myös räjäytti siviililentokoneen, jossa piti olla matkustajana Kiinan pääministeri. Tarkoituksena oli jarruttaa Kiinan nousua suurvallaksi. 16 ihmistä kuoli.


Yksi synkkä luku oli tietysti Yhdysvaltojen pyrkimys syrjäyttää Kuuban kommunistihallinto. Lehden mukaan keinoina olivat mm. vastustajien rahoittaminen, propaganda, sadon tuhoaminen, satamien miinoittaminen, sabotaasit, tuo Sikojenlahden maihinnousu ja yritykset murhata Fidel Castro. Ja tietysti kauppasaarrot, joilla saatiinkin koko maa melkein romutettua ja kitumaan vuosikymmenten ajan. Eli kuubalaiset kiittää ihan v*****i.


Tässä lehdessä kerrotaan myös CIA:n sotkeutumisesta Iranin sotilasvallankaappaukseen, jota he rahoittivat. Yleisradiokin esitti aiheesta TV-dokumentin keväällä. Tästä Iranin asioihin sekaantumisestahan on seurannut hirmuisesti ongelmia viime vuosikymmenien aikana. sieltä ne asiat lähtivät liikkeelle. Oli islamilaista vallankaappausta ja USA:n lähetystön valtaamista jne.


CIA vaikutti myös kotimaassaan. Esimerkiksi vakoilivat tuhansia rauhanliikkeen aktivisteja ja poliittisten puolueiden käyttämiä rakennuksia.

Ihmiskokeet ovat osa CIA:n synkkää historiaa. Näissä kokeissa ihmisiä huijattiin mukaan ja heihin kokeiltiin pistoksia, joilla toivottiin saatavan ihmiset tekemään tunnustuksia tiedostamattomassa tilassa. Ja pyrittiin myös luomaan täydellinen agentti käyttämällä hypnoosia ja kemiallisia aineita. Olevinaan jakautuneen persoonallisuuden toiselle puolelle olisi ehkä voinut varastoida salaista tietoa.

Psykiatrisessa sairaalassa Kanadassa puolestaan tehtiin kokeita voimakkaiden sähköshokkien ja aivopesun avulla. Päähän pantiin kypärä, jonka kaiuttimet toistivat samaa viestiä 16-20 tuntia vuorokaudessa jopa 101 päivän ajan. Tavoitteena oli nollata ihmisen muisti ja persoonallisuus ja rakentaa ne sitten uudelleen.

Eräässä projektissa työskennellyt tiedemies halusi lopettaa nuo hommat, mutta häneen pumpattiin LSD:tä ja luultavasti tyrkättiin 13. kerroksen ikkunasta alas.


Myös sotilailla teetettiin kidutukseen verrattavia ihmiskokeita. Oli myös monivuotinen 15 miljoonan dollarin projekti, jossa lemmikkikissoista yritettiin tehdä vakoojia. Kissoille tehtiin pieni aivoleikkaus ja niihin asennettiin mikrofoni.


Kidutuksesta puheen ollen, nämä keinothan olivat kovassa käytössä vuoden 2001 jälkeen. Kidutusvankiloita oli ainakin Afganistanissa, Irakissa ja Kuubassa.


KOma lukunsa ovatkin nämä sodat, päällimmäisinä Vietnam, Irak ja Afganistan. ymmenisen vuotta sitten tuli tutustuttua Vietnamin sotaan DVD-dokumenttisarjan, muutamien kirjojen ja tietysti elokuvien kautta. On se karmeata, miten amerikkalaiset pommittivat, tappoivat ja myrkyttivät luontoa Vietnamissa.

Afganistanin ja Irakin sodistakin on melkeinpä päällimmäisenä jäänyt mieliin ne tapaukset kun sotilaat ovat murhanneet tai raiskanneet siviilejä,


Jos vuosikymmenten ajan USA:n armeija ja agentit kiertelevät maailmaa ja puuttuvat toisten asioihin, onko oikeastaan suurikaan ihme jos kerran joku mäjäyttää kuonoon ihan kunnolla?

Tämä on siis viittaus syyskuun yhdennentoista päivän iskuihin. No okei, eihän se mikään odotettu juttu ollut, eikä helppo juttu. Vieläkin tuntuu epätodelliselta, miten islamistit ottivat koko maailmaa shokeeranneen tyrmäysvoiton.

Varmasti monien mielestä oli siis oikeutettua hyökätä Afganistaniin ja Irakiin tuo iskun jälkeen, mutta monilla kadun tallaajilla ei luultavasti ollut näkemystä USA:n aiemmista synneistä.


Tuon Historia-lehden mukaan eräs entinen CIA:n korkea virkamies - John Stockwell - on arvioinut Yhdysvaltojen puuttumisen muiden maiden asioihin aiheuttaneen vähintään kuuden miljoonan ihmisen kuoleman, suoraan tai epäsuorasti. Toivottavaa olisi, ettei Yhdysvaltojen läsnäolo Suomessa johda siihen, että joskus suomalaisetkin joutuvat tuon ruumisluvun korottajiksi. USA:n hybridisodan tai oikean sodan takia.

Tämä Stockwell oli jo vuosikymmeniä sitten sitä mieltä, että CIA:n raaka toiminta ja rikokset ovat enemmän haitallisia kuin hyödyllisiä Yhdysvalloille. Suomessa on vähän samanlaista... päättäväisesti pyritään yhteistyöhön Yhdysvaltojen kanssa, mutta siitä saattaakin olla vain haittaa.


Yhdysvalloissa on monia hyviäkin puolia, kuten vaikkapa hienot kaupungit ja urheilukulttuuri, mutta niistähän ei ole kyse, kun puhutaan turvallisuuspolitiikasta ja sotilaallisesta yhteistyöstä. Tämä CIA:n terrori ja sotilaiden hirmuteot olisi hyvä pitää mielessä, kun Suomi miettii miten se voi palvella Yhdysvaltoja Venäjän-vastaisessa hybridisodassa.
AMERIKKALAISET TUNNETAAN KIDUTTAMISESTA

(kuva Alamy Stock Photo)

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

SUOMEN ILMAVOIMIEN VAARALLINEN PROVOKAATIO

Venäläisten lentäjien rauhallinen, syksyinen lentopäivä Itämeren yllä sai karmivan käänteen, kun Suomen ilmavoimien Hornet-hävittäjät syöksyivät ahdistelemaan rutiinilennolla olleita venäläisiä. Viatt