• Admin

SUOMI HALUAA JÄRJESTÄÄ PUTININ JA BIDENIN TAPAAMISEN

Venäjän ja Yhdysvaltain välit ovat jälleen kerran viilenneet. Tällä hetkellä syitä tähän ovat mm. Yhdysvaltojen asettamat talouspakotteet ja Venäjän sotaharjoitukset Ukrainan rajamailla.


Parannusta tilanteeseen saatetaan hakea Helsingistä, sillä Suomi on tarjoutunut isännöimään suurvaltojen tapaamista. Toisena ehdokkaana on Itävalta.

Olisi hieno kunnia Suomelle saada järjestää suurvaltojen huippukokous kesällä. Se olisi myös hyvä tapa vahvistaa Suomen painoarvoa kansainvälisessä politiikassa. Parempi tapa kuin tarjoutua jakamaan toisille miljardeja euroja. Kuluja tästäkin tulee, mutta se on vain murunen Suomen velkavuoren rinteillä.

Kesällä 2018 vastaavan tapaamisen kulut olivat yli kymmenen miljoonaa euroa. Mutta oli se silti hyvä keino saada maalle näkyvyyttä ympäri maailman, ja vahvistaa Suomen imagoa.


Kesän 2018 ikimuistoisen "Trumputin" -kokouksen jatkoksi olisi mukavaa nähdä tällainen korkean profiilin tapahtuma Suomessa. Koronan jäljiltä olisi kiva saada iso tapahtuma toteutettua. Onhan kaikki suuret kesäfestaritkin peruttu, joten tästä tulisi sentään jotain kiinnostavaa seurattavaa.

Donald Trump oli selvästi harvinaisen mieluinen presidentti Venäjälle, ja maiden välillä oli jonkinlainen rauhan aikakausi. Joe Biden sen sijaan on liberaalina radikaalien uudistusten kannattajana lähtenyt aivan eri teille ja haastanut myös Venäjää. Huhtikuussa Biden ja Putin kyllä keskustelivat videoyhteyden välityksellä kansainvälisiin ilmastoasioihin liittyvässä etäkonferenssissa, joten mahdollisuudet paremmalle tulevaisuudelle ovat olemassa.PUNAINEN MATTO ODOTTI VLADIMIRIA

MINISTERI-AUDI EI NYT RIITÄ

HELSINKI 2018

FAIR PLAY 2018

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

SUOMEN ILMAVOIMIEN VAARALLINEN PROVOKAATIO

Venäläisten lentäjien rauhallinen, syksyinen lentopäivä Itämeren yllä sai karmivan käänteen, kun Suomen ilmavoimien Hornet-hävittäjät syöksyivät ahdistelemaan rutiinilennolla olleita venäläisiä. Viatt