• Admin

SUOMEN ARMEIJA - KOMMUNISTIEN TURVASATAMA?

Viime kesän kuntavaalien alla oli hieman huvittavaa, kun muutamat suomalaiset - oletettavasti puolustusvoimissa työskentelevät - militantit naureskelivat Suomen kommunistisen puolueen ehdotukselle jättää kohutut hävittäjähankinnat tekemättä.

Skp on kampanjoinut sen puolesta, että nuo rahat, useita kymmeniä miljardeja, tulisi käyttää yhteiskunnan ja kansalaisten hyväksi. Tämä olisikin aiheellista, sillä esimerkiksi kouluissa, terveydenhoidossa ja tieverkon kunnossapidossa on tapahtunut merkittävää rapautumista aivan ruohonjuuritason perustoiminnoissa. Eriarvoisuus lisääntyy ja valtion velkaantuu hurjaa vauhtia jatkuvasti.

Kommunistisen puolueen mielestä Suomen ei pitäisi käyttää noita rahoja hyökkäysaseisiin ja Yhdysvaltojen ja sen aseteollisuuden tarpeiden tyydyttämiseen. Oman osansa näistä velkarahalla tehtävistä hankinnoista haluavat myös lainaa myöntävät rahoittajatahot.


Mikä tässä sitten oli huvittavaa? Se, kun eräät suomalaiset militantit taisivat hieman säikähtää tai hämmentyä tästä kommunistien ehdotuksesta käyttää rahat muuhun kuin aseisiin.

Mitä? Meiltäkö rahat pois? Ei ei, me tarvitaan hei nuo rahat, ne kuuluu meille. Millä me sitten tullaan toimeen, jos ei valtio rahoita meidän sotilaselämää? Millä me saadaan kasarmeilla aika kulumaan, jos meidän lelut menee rikki eikä valtio osta uusia?


Niinpä. Oletko koskaan ennen miettinyt, miten paljon yhteistä on armeijalla ja kommunismilla? Erittäin paljon.

Koko armeija toimii yhteiskunnan varoilla. Sotilaat saavat kaikki vaatteet, ruoat, tarvikkeet, varusteet, aseet, polttoaineet, sähköt, kaiken valtiolta. Kaikki mitä siellä tehdään, tehdään valtion varoilla ja valtion tarjoamilla välineillä.

Armeija on melkein kuin kommunistinen alakulttuuri yhteiskunnan sisällä.


Vaikka Suomessa oli joskus vuosikymmeniä sitten paljon punaisia ja sosialismin kannattajia, oli Suomen armeija kuitenkin pitkään tunnettu kommunismin torjuja ja Neuvostoliiton vastustaja. Nykyään asetelma on tavallaan kääntynyt toisinpäin.

Itärajan takana on markkinatalous voimissaan. Suuryritykset ja miljardöörit takovat tulosta, pilvenpiirtäjiä ja moottoriteitä rakennetaan, Venäjä rakentaa uutta avaruusasemaa ja niin edelleen. Suomessa puolestaan valtion velka kasvaa kovaa vauhtia, peruspalvelut rapautuvat, Suomella maksatetaan EU:n ja sitä kautta muiden jäsenmaiden menoja, itsenäisyys on luovutettu EU:lle, osin juuri toivottoman taloudellisen tilanteen takia, eikä Suomi enää puolusta omaa maataan vaan luovuttaa alueensa länsiliittoutuneiden käyttöön harjoittelua ja sodan valmistelua varten.


Venäjällä on rakennettu ammattiarmeijaa, kun taas Suomessa kitkutellaan huonosti motivoituneiden varusmiesten voimin.

Kerrotaan, että talvisodan aikana joskus saattoi käydä niin, että puna-armeijassa sotilaiden oli hyökättävä suomalaisia vastaan, ja takana heitä osoittivat aseella omat upseerit ja politrukit. Suomessa on nykyään sama tilanne. Jos vaikka pohjoisessa alkaisi aseellinen konflikti ja joku valtio valtaisi osan Lappia, ei eteläisen Suomen suurkaupunkien nuoria kiinnostaisi lähteä Lapin perukoille kuolemaan norjalaisten ja amerikkalaisten puolesta.

Puolustusvoimien upseerien pitäisi aseella uhaten pakottaa joukkojaan Lappiin taisteluhautoja kaivamaan tulimyrskyn keskelle, ja taistelut luultavasti käytäisi henkilökunnan ja reserviläisten/varusmiesten välillä - eikä se kestäisi kauaa.

Vielä vähemmän suomalaisia kiinnostaisi lähteä taistelemaan vaikkapa Romaniaan tai Puolaan. Tämä saattaa kuitenkin olla edessä, sillä eri maissa poliitikot ja asiantuntijat ovat ihan viime aikoina vaatineet EU:n sotilaallisen voiman yhdistämistä ja päätöksiä yhteistyöstä. EU-maiden pitää oikeasti yhdistää voimansa ja olla valmis taistelemaan ja kuolemaan EU:n puolesta.


No okei, jonkun verran sotahaluja löytyy suomalaisiltakin, se nähtiin Afganistanissa. Se oli kuitenkin melko suojattua sotilaselämää. Se oli enemmänkin elämysmatka ja elämänkokemuksen ja jännityksen hakemista. Ovathan suomalaiset sotilaat kertoneet, miten kotiin tultua otetaan lasi hyvää viskiä ja poltetaan sikaria. Norjalaiset ja tanskalaiset puolestaan ovat kertoneet, miten huikea kokemus se oli päästä osallistumaan tulitaisteluun. Olkoonkin, että viholliset olivat puolen kilometrin päässä ja itse välillä vaan kiven takaa surautettiin sarja sinne päin. Mutta silti!

Hyvä palkka oli myös yksi tekijä, joka motivoi suomalaisia lähtemään Afganistaniin. Onkin paheksuttava tällaista toimintakulttuuria, jossa verorahoilla kustannetaan näitä sotilaiden elämysmatkoja kaukaisiin maihin.


Suomen armeija haluaa jatkossa ammentaa yhä enemmän verorahoja ja velkarahaa oman toveriporukan käyttöön. Järkyttävän kalliin hävittäjäsopimuksen lisäksi tuore puolustuspoliittinen selonteko vaatii 500 uuden työpaikan luomista vuosikymmenen loppuun mennessä. Nykyiset resurssit eivät kuulemma mitenkään tule riittämään. Jos näin on, niin eikö siinä tapauksessa voisi karsia turhia tehtäviä ja suojatyöpaikkoja, ja vapauttaa sitä kautta resursseja uudenlaisiin työtehtäviin? Näinhän tehtiin kymmenisen vuotta sitten, kun turhia ja huonokuntoisia varuskuntia lakkautettiin ja toimintoja järkeistettiin.

Viime vuosina armeija ja muut militantit ovat kuitenkin vyöryttäneet ja myllyttäneet ilmoille sitä viestiä, että lisää, lisää, lisää... lisää hankintoja, määrärahoja, resursseja. Ovat varmaan huomanneet, että nykyään piikki on auki, kun vaan keksii vaatia jotakin omalle porukalle.


Nykyään tietysti voisi äkkiseltään kuvitella kommunismin olevan historiaan kuuluva asia. Nyt ei eletä 1940-lukua, ei 1920-lukua, eikä 1950-lukua. Suomen kommunistisen puolueen ilme onkin nykyaikainen, nuorekas, raikas ja inhimillinen, sen henki on yhteisöllinen ja rauhanomainen. Nykyään kun erilaiset sodat, konfliktit ja vastakkainasettelut repivät kansakuntia hajalle sisäisesti ja irti toisistaan, ja tulevaisuus näyttää synkältä, voi kommunismin aatteelle ja arvoille olla tilausta tulevaisuudessakin.


Vaikka tällä hetkellä kyse on marginaalisesta aatteesta, voi kommunismin syövereihin toden teolla sukeltaa varusmiespalveluksen aikana, tai hakeutumalla töihin puolustusvoimiin.

Ennen vanhaan kommunistisissa maissa saattoi elämä olla rankkaa ja keinot uudenlaisen yhteiskunnan rakentamiseksi olivat häikäilemättömiä. Tähän samaan maailmaan voi astua sisään puolustusvoimien alaisuudessa.

Siellä ihmiset ohjataan tiukasti vartioituihin, vankileirien tapaisiin olosuhteisiin. Näissä internaateissa ihmisillä ei ole vapautta liikkua kuin tarkoin määrättyä reittiä pitkin, ei ole vapautta puhua mitä haluaa ja on alistuttava ehdoitta systeemin vihantäyteisen koneiston osaseksi.

Se on kuin valtio valtion sisällä, kovaotteinen ja totalitäärinen järjestelmä, jossa ei ole yksilöitä, vaan ihmiset ovat massaa, jota käskytetään tottelemaan aivottomasti totalitäärisen ja autoritäärisen organisaation mielihaluja. Yksilön oma tahto pyritään nujertamaan psykologisen painostuksen, erittäin tiukkojen sääntöjen ja vaatimusten, rangaistusten ja pelon ilmapiirin avulla. Jos tässä on onnistuttu, liikuteltavat, tahdottomat ja alistuneet massat toteuttavat (ehkä) robottien lailla aivottomasti heille annettua tuhoamistehtävää.

Nämä Suomen armeijan internaatit ovat silläkin tavalla samanlaisia kuin Neuvostoliitossa satakunta vuotta sitten, että suuret massat määrätään tekemään työtä ilmaiseksi tai aivan minimaalisella korvauksella, ja pieni etuoikeutettu joukko (henkilökunta) kahmii itselleen hyvät palkat yhteisestä kassasta, minkä valtio on tuottanut.


Jos siis on yhtään kommunismiin taipuvainen, niin armeija on sinulle juuri oikea paikka. Jopa täydellinen ympäristö. Missä muualla muka voisi kokea yhtä vahvasti kommunismin otteen ja valtion varojen tuoman turvan? Kaikki mikä on sinun, on myös valtion.

Nykyään Suomen vihervasemmistolainen hallitus on vahvasti eurososialistinen. Se korostaa liittovaltion rakentamisen tärkeyttä ja sitä, että Suomen pitää antaa EU:lle. Pitää luovuttaa muille sitä, mitä ennen pidettiin meidän omanamme. Myös Suomen itsenäisyydestä ollaan valmiita luopumaan, ja ollaan valmiita liittymään EU:n liittovaltioon, aivan niin kuin joskus ennen monet valtiot olivat halukkaita liittymään Neuvostoliittoon.

Suomessa on siis kommunistinen puolue, kommunistinen armeijajärjestelmä ja eurososialistinen hallitus. Eipä olekaan ihme, että valtion menot kasvavat ja velkarahaa vaaditaan koko ajan enemmän hallituksen ja armeijan käyttöön.

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

SUOMEN ILMAVOIMIEN VAARALLINEN PROVOKAATIO

Venäläisten lentäjien rauhallinen, syksyinen lentopäivä Itämeren yllä sai karmivan käänteen, kun Suomen ilmavoimien Hornet-hävittäjät syöksyivät ahdistelemaan rutiinilennolla olleita venäläisiä. Viatt