• Admin

SUOMEA UHKAA NEUVOSTOTASAVALTOJEN KOHTALO

Iloista antajaa Jumala rakastaa, ja niin myös Euroopan unioni. Viimeisen vuoden aikana on Suomessa puhuttu todella paljon siitä, mikä on Suomen rooli EU:ssa.

Ennenkin on tiedetty Suomen olevan niin sanottu "nettomaksaja", eli valtio joka maksaa yhteiseen pottiin enemmän kuin sieltä saa. Viime kesänä nähty neuvottelufiasko, jossa pääministerimme iloisin mielin ja hymyssä suin lupasi käytännössä miljardien eurojen lahjoituksen Suomesta muualle Eurooppaan, avasi monen kansalaisen silmät ja toi tämän aiheen aiempaa vahvemmin median ja suuren yleisön tietoisuuteen.


Kuten tiedetään, tämä jättimäinen EU:n elvytyspaketti, 750 miljardia euroa, on unionin omien sääntöjen vastainen ja vie unionia kohti liittovaltiota. Yhteinen velka ei ollut alun perin EU:n tarkoituksena, eikä pitäisi olla vieläkään. Tarkoituksena ei myöskään ollut liittovaltioksi kehittyminen. Eikä EU:n verotusoikeus, jota on kovasti huhuiltu tulevaksi, jotta saadaan hirmuiset lainat maksettua.

Pelottavilta kuulostavat myös ennustukset myöhemmistä elvytyspaketeista. Paljonko Suomi niistä maksaa?


Suomen kannalta tarkasteltuna tämä meno alkaa olla kuin Neuvostoliitossa. Vertaus ei ole kaukaa haettu, olemmehan sentään nähneet läheltä Neuvostoliiton kehityksen ja lopun, ja sen miten eräät valtiot pärjäsivät Neuvostoliiton jäseninä ja sen jälkeen itsenäisinä valtioina.

Meillä on EU-mielinen hallitus, joka ottaa vastaan käskyjä EU:sta. He eivät toimi niinkään Suomen parhaaksi, vaan tottelevat Euroopan unionin keskuskomitean politbyroon toiveita, joissa ensisijalla ei ole Suomen etu, vaan suurempi kokonaisuus.

Tunnetusti EU määrää paljon asioita myös Suomen lainsäädännössä, sillä EU-alueelle on haluttu rakentaa yhtenäistä lainsäädäntöä ja normeja.


Useat kansanedustajat ovat olleet huolestuneita siitä, miten Suomea viedään EU:n määräysvallan alle ja Suomi sidotaan velalla ja tulossa olevalla EU:n verotusoikeudella taloudelisesti EU:n talutushihnaan.

Erityisesti perussuomalaiset ansaitsee vilpittömän tunnustuksen tehtyään kaiken mahdollisen sen eteen, jotta Suomen neuvottelema osuus elvytyspaketista ei toteutuisi. He olivat kuin rohkeita talvisodan sotilaita, jotka työnsivät parruja vihollisen panssarivaunujen telaketjujen väliin, kun ei parempiakaan aseita ollut käytettävissä.


Myös Liike Nyt -puolueen perustaja, miljonääri Harry Harkimo on ollut näkyvästi tätä sopimusta vastaan. Hänen mielestään se olisi pitänyt neuvotella uusiksi. Harkimon viesti oli myös se, ettei ole järkeä siinä, että Suomi rahoittaa kilpailijamaiden kehittymistä.

Tukipaketin rahoilla monet maat voivat investoida ja parantaa kilpailukykyään. Suomen itsensä kilpailukyky on todistetusti mennyt huonompaan suuntaan, eikä tämä elvytyspaketti ainakaan paranna sitä.

Erityisesti teollisuudelle tällainen kilpailukykyä rapauttava toiminta on huono juttu. Tulevaisuudessa luultavasti esimerkiksi Tshekki, Viro ja Puola nousevat kilpailemaan yhä vahvemmin Suomen kanssa.

Eikö monessa asiassa olekin niin, että jonkun pitää hävitä, jotta toiset voivat voittaa?


Kun kilpailijamaiden nousuun yhdistetään "vihreä siirtymä", jolla siivotaan saastuttavaa teollisuutta pois Suomesta, on riskinä suurikin romahdus. Teollisuuden työpaikkojen väheneminen ja vientitulojen pieneneminen ovat vakavia asioita.


EU:n talutushihnassa ja velkavankeudessa olevan Suomen tulevaisuus ei kovin hyvältä näytä.

Kun sosialismin aika Euroopassa päättyi, olivat itäisen Euroopan valtiot jääneet jälkeen lännestä. Saman tyylinen kuihtuminen voi odottaa Suomea, jos joudumme "Eurostoliiton" vallan alle, ja meitä johtaa EU:n kätyrien nukkehallitus.


Meille uhkaa käydä niin kuin Tapio Rautavaaran laulussa Kulkuriveljeni Jan. Jos nyt lähdemme EU:n matkaan ja sen viuluja soittelemaan, tulemme joskus takaisin köyhinä, vanhentuneina ja onnettomina.


Mutta ehkä se on vain reilua, jos olemme valmiita tinkimään omasta tulevaisuudestamme toisten maiden hyväksi. Nyt on muiden vuoro nousta ja kehittyä.

Ja eihän tuo Suomen maksuosuus EU:n elvytyspaketista oikeastaan ole niin hirveän iso. Kehitysapuunkin menee se kolme miljoonaa euroa päivässä.

Toisella kädellä puristetaan nyrkkiä taskussa, toisella annetaan rahaa ulkomaille. Se on Suomen osa.SUOMI 2040-LUVULLA?


PELIT SEIS

SUOMEN TEOLLISUUDEN TULEVAISUUS?

(kuvat: Pixabay)


Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

SUOMEN ILMAVOIMIEN VAARALLINEN PROVOKAATIO

Venäläisten lentäjien rauhallinen, syksyinen lentopäivä Itämeren yllä sai karmivan käänteen, kun Suomen ilmavoimien Hornet-hävittäjät syöksyivät ahdistelemaan rutiinilennolla olleita venäläisiä. Viatt