• Admin

SÄIKÄHDYS UKRAINASSA

Ukrainassa piti alkaa Venäjän suurhyökkäys, mutta mitään ei tapahtunutkaan. Mitä tästä pitäisi ajatella?


Itse asiassa ei pitäisi sanoa, että mitään ei tapahtunut. Venäjän armeija kai vain teki sen mitä se aikoikin tehdä; järjesti suuret sotaharjoitukset. Mikäpä olisi sopivampi ja loogisempi alue harjoituksille, kuin lähellä sitä aluetta, missä suuremmat sotatoimet todennäköisimmin alkaisivat. Venäjän armeijalla on siellä jo valmiiksi vahva presenssi.


Eri lähteiden mukaan Venäjä kokosi harjoituksiin 80 000 -120 000 sotilasta, ja tietysti myös paljon kalustoa. Siitähän sitten saatiin aikaan tuhansia uutisia ja dramaattisia sanoja. Venäjä keskittää joukkojaan Ukrainan rajalle... Venäjä valmistautuu suurhyökkäykseen... ilmaisee huolensa itä-Ukrainan tilanteen johdosta... tuomitsee Venäjän toimet kiistanalaisella Donbassin alueella... haluaa osoittaa kaiken mahdollisen tukensa Ukrainan kansalle...


Hieman hassua, ettei Venäjä nähtävästi vaivautunut ilmoittamaan maailmalle, että se aikoo silloin ja silloin järjestää harjoitukset. Ja että kyse todella on vain harjoituksista, eivätkä he aio vallata lisää maata Ukrainalta.

Jos tuollainen määrä sotilaita kootaan ilmoittamatta vaikka Suomen tai Viron rajan lähelle, niin kyllähän sitä alettaisi miettiä, että hei, mitähän nuo venäläiset aikovat. Ei kai ne tänne hyökkää sentään? Hyökkäykseen olisi aika vaikea uskoa, ei sitä kovin todennäköisenä pidettäisi, vaikka siihen pitäisikin valmistautua.

Tuolla Ukrainassa oli myös hieman epätodennäköistä, että mitään isompaa tapahtuu. Vaikka Ukraina onkin jo valmiiksi hieman haavoittuvassa asemassa ja tavallaan alttiina uusille hyökkäyksille.


Paljon draamaa tosiaan saatiin "eetteriin", kun Euroopan johtajat ja poliitikot tuomitsivat ja paheksuivat Venäjän toimia. No, se on heidän työtään, ja nyt nähtiin, että linja pitää ja Eurooppa on yhtenä rintamana Ukrainan tukena ainakin puheitten tasolla. Käytäntö on sitten eri juttu. Jos Venäjä olisikin hyökännyt laajalla rintamalla Ukrainaan, tuskin muut maat olisivat apuun rientäneet. Venäjä olisi voinut valloittaa alueita nopeasti ja jäädä asemiin odottelemaan.

Kuka olisi auttanut Ukrainaa sitten valtaamaan takaisin menettämänsä alueet? Ei kukaan, vaan tässä tapauksessa olisikin ollut parasta olla aloittamatta verenvuodatusta toden teolla.

Myös Ukrainalla on suhteellisen vahvat asevoimat, - onhan se muutenkin iso maa - mutta luonnollisesti he pyrkivät välttämään tämän vuosia jatkuneen konfliktin laajenemista.


Eiköhän näin ole parasta. Voimme olla tyytyväisiä siihen, että Venäjä tyytyi harjoittelemaan ja välinpitämättömästi pelottelemaan herroja kabineteissa. Jotkut vain ovat sellaisia, etteivät niin välitä toisten mielipiteistä.

Tosin voihan olla, että presidentti Sauli Niinistön puhelinkeskustelulla oli vaikutusta asiaan. Suomen ja Venäjän johdolla on tunnetusti asialliset välit, kunhan meillä ei liikaa intoilla EU-asioista ja Natosta.


Ydinasia tässä kai siis oli se, ettei Venäjä ilmoittanut harjoituksistaan.

Kuulitko muuten siitä, kun äskettäin Venäjä kohteliaasti informoi Suomea etukäteen omalta alueeltaan kuuluvista räjähdyksistä Etelä-Karjalan korkeudella?HARJOITUKSET KÄYNNISSÄ
EI AMMUTA NAAPURIN PUOLELLE
TANKKEJA ULKOILUTTAMASSA


Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

SUOMEN ILMAVOIMIEN VAARALLINEN PROVOKAATIO

Venäläisten lentäjien rauhallinen, syksyinen lentopäivä Itämeren yllä sai karmivan käänteen, kun Suomen ilmavoimien Hornet-hävittäjät syöksyivät ahdistelemaan rutiinilennolla olleita venäläisiä. Viatt