• Admin

NHL: KOLME VENÄLÄISTÄ TAMPA BAYN MESTARIJOUKKUEESSA

Tampa Bay Lightning voitti siis toisen perättäisen Stanley Cupin, NHL-liigan mestaruuden. Menestysjoukkueen kulmakiviä ovat venäläiset tähdet maalilla, puolustuksessa ja hyökkäyksessä.


Jääkiekkomaailmassa ja lajia seuraavan yleisön keskuudessa Tampa Bayn joukkueen rakentaminen on kerännyt paljon kehuja ja ihailua.

Vuonna 2015 seura oli jo finaaleissa, ja vuosina 2016 ja 2018 itäisen konferenssin finaalien seitsemännessä pelissä. Kestomenestyjästä voidaan siis puhua.

Seura on mielenkiintoisella tavalla saanut pidettyä isot tähtensä palkkakaton aikana, vaikka maksaakin näille markkinoiden mukaista, suurta palkkaa. Osa tähtitason pelaajista on kuitenkin tyytynyt astetta pienempään sopimukseen, tai vaatimattomalla sopimuksella pelatessaan nostanut tasoaan - mikä toki on myös ympärillä olevan hyvän joukkueen ansiota.

Tietysti myös onnistuneet pelaajakaupat ja varaukset ovat olleet tärkeitä menestystä rakennettaessa. Ja myös pelaajien kehittäminen farmijoukkueessa on onnistunut todella hyvin.


Venäjältä tulleet pelaajat ovat olleet erittäin suuressa roolissa Tampassa. Nikita Kutsherov voitti ylivoimaisesti pudotuspelien pistepörssin ja maalivahti Andrei Vasilevski valittiin pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Kutsherov pelaa 76 miljoonan dollarin sopimuksella (9,5 miljoonaa/kausi). Hänet varattiin aikoinaan vasta toisen kierroksen lopulla, joten oli hyvä löytö. Kaksi vuotta sitten kaveri valittiin liigan arvokkaimmaksi pelaajaksi ja takoi runkosarjassa eniten pisteitä vuoden 1996 jälkeen. Toki pari megatähteä on sinä aikana pelannut vajaan kauden kovemmalla pistekeskiarvolla.

Tuo 128 pistettä kaudessa on venäläispelaajien ennätys NHL:ssä.

Myös maalivahti Vasilevskilla on 76 miljoonan sopimus. Yhteensä nämä kaksi tienaavat yli 180 miljoonaa jos pelaavat sopimuksensa loppuun normaalisti. Venäläiseen jääkiekko-osaamiseen luotetaan Floridassa.

Vasilevski varattiin ensimmäisellä kierroksella (19.) ja puolustaja Mikhail Sergatshev numerolla 9. Sergatshev oli kylläkin finaalivastustaja Montrealin varaus alun perin, joten hänen ja Tampa Bayn kannalta se oli todella hyvä kauppa. Sergatshevin palkka on tällä hetkellä 4,8 miljoonaa kaudessa, mutta varmasti miljoonia ropisee tilille vielä paljon, kun 21-vuotiaana on kahdesti ollut voittamassa mestaruutta.


Nikita Kutsherov on kotoisin pienestä kylästä Sotshista pohjoiseen. Samalta seudulta kuin Neuvostoliiton johtaja Mihail Gorbatsov, hänkin on pikkukylästä kotoisin.

Maalivahti Vasilevki syntyi Tjumenissa ja puolustaja Sergatshev Niznekamskissa.

Myös toisessa finaalijoukkueessa, Montrealissa, pelasi moskovalainen laitahyökkääjä Alexander Romanov, 21.KUTSHEROV 86, SERGATSHEV 98, VASILEVSKI JA PÄÄVALMENTAJA JON COOPER


(kuvat Alamy Stock Photo)

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

SUOMEN ILMAVOIMIEN VAARALLINEN PROVOKAATIO

Venäläisten lentäjien rauhallinen, syksyinen lentopäivä Itämeren yllä sai karmivan käänteen, kun Suomen ilmavoimien Hornet-hävittäjät syöksyivät ahdistelemaan rutiinilennolla olleita venäläisiä. Viatt