• Admin

MIKSI SUOMEN ARMEIJA EI TAISTELE?

Suomen ja Venäjän suhteeseen ja koko tähän rauhanliikkeen asiaan liittyy oleellisesti eri maiden asevoimat ja poliittiset kuviot kansainvälisellä tasolla.

Nythän on todettu, että Suomen armeija päästää länsiliittoutuneiden joukkoja maahan harjoittelemaan. Ja siis myös Suomen ilmatila ja merialueet ovat kenen tahansa käytettävissä.


Tilannehan oli sellainen, että monien eri maiden sotilasjoukot loukkasivat Suomen koskemattomuutta ja pitivät harjoituksia. Se oli kummallista. Maahan tunkeutui jos minkäkin maalaisia joukkoja, ja kansalaiset katsoivat puolustusvoimien suuntaan ja odottivat, että no, eikö teidän pitäisi ajaa pois nuo ulkomaiset sotilaat. Puolustusvoimat ei kuitenkaan puolustanut Suomea eikä ryhtynyt mihinkään toimiin.

Suomen armeija kyllä harjoittelee ja pitää paraateja. Soitellaan Jääkärimarssia ja pidetään hienoja juhlapuheita, mutta kun tulee se tosipaikka, niin mitään ei tapahdu.

Tässä on peräti filosofisen pohdinnan paikka: mihin Suomen armeijaa itse asiassa tarvitaan nykypäivänä, jos se ei halua tai uskalla pitää ulkomaisia armeijoita poissa maastamme?


Onko armeijan ylläpitäminen sitten vain jonkinlainen kevyt pelotevaikutus tai kulissi? Työllistävä vaikutus on myös suuri, kun 12500 ihmistä saa palkkansa tästä systeemistä. Ehkä armeijatoiminnan suurin anti nykyään on perinteiden muisteleminen ja jatkaminen, ja se, että ihmiset saavat oppia ja kokemusta johtamisesta ja asioiden suunnittelusta työelämää varten.


Vaikka puolustusvoimat laiminlöi Suomen puolustamisen ja aiheuttaa jännitteitä ja riskejä päästämällä Venäjän viholliset sen lähelle, ei Suomen armeijassa ole vietetty hiljaiseloa.

Tasaisin väliajoin tulee julkisuuteen erilaisia kohuja. On kolareita, seksuaalista häirintää, eläinrääkkäystä, rasismia, simputusta, pahoinpitelyitä, ramboilua, tuomioita esimerkiksi tappouhkauksista varusmiesten kesken ja niin edelleen.

Tuntuu kyllä, että puolustusvoimissa keskitytään vähän vääriin asioihin. Miten olisi sellainen, että keskityttäisi maanpuolustukseen ja huolehdittaisi siitä, ettei Suomeen pääse ulkomaisia sotilasjoukkoja?

Ei pitäisi olla vaikeata. Nuo ulkomaiset sotilaat varmaankin pysyisivät poissa Suomesta jos heille vain sanottaisi "ei". Että täällä ei saa harjoitella muut kuin suomalaiset. Näin toteutettaisi puolustusvoimien perustehtävää ja myös pidettäisi yllä rauhaa ja vakautta Skandinaviassa ja Itämerellä. Mutta nämä asiat on laiminlyöty.


Kärjistetysti voisi sanoa, että Suomen armeijan olisi pitänyt olla häätämässä ulkomaisia surman tuojia, eikä heiluttelemassa pride-lippuja. Toisaalta monelle varmaan muistui mieleen, että Suomen armeija on itse asiassa ollut jonkinlainen edelläkävijä tai suunnannäyttäjä näissä pride-teemaan liittyvissä asioissa. Mannerheimistahan oli joku väite, jonka mukaan hän olisi välillä päätynyt sopimattomaan seuraan nuorena. Tätä asiaa käsiteltiin myös Mannerheimista kertovassa tv-ohjelmassa ja Wikipediassakin asiasta mainitaan. Mutta totuuttahan ei kai tiedä kukaan, eikä moni varmaan halua tietääkään. Voihan olla, ettei asiassa ole mitään perää, vaan kadettikoulun henkilökunta on vain halunnut mustamaalata Mannerheimia tämän kurittoman käytöksen takia.

Toinen erikoinen juttu oli sellainen, kun jossakin sota-ajasta kertovassa kirjassa oli kummallisia kuvia drag show -tyylisestä viihdytysesityksestä. Joukko sotilaita esitti vähäpukeisia naisia. No, ei kai siinä mitään, jos kerran löytyi esiintyjiä ja löytyi yleisöä.


Ei ole ihan mahdoton ajatus, että varusmiesten tuvissa heitetään vähän läppää tuosta kun puolustusvoimat liputti priden puolesta. Mutta rehellisesti sanottuna, tuskin siitä on mitään haittaa jos puolustusvoimat julkaisee somessa jonkun pride-kannanoton. Kai se on askel parempaan päin kuitenkin.


Näistä muista kohuistakin voi sanoa sen verran, että eihän se ole ihme jos kaikenlaista tapahtuu. Varusmiehiä on tuhansia joka vuosi, joten ei voi odottaa kaiken sujuvan aina hyvin.

Ei näistä ylilyönneistä ja erilaisista sattumuksista koskaan kokonaan päästä eroon, ja se onkin hyvä, että tuomioita on jaettu esimerkiksi rasistisesta käytöksestä.

Kuitenkin jokainen varusmiespalveluksen suorittanut tietää, että jotakin mätää siellä on, varsinkin jos verrataan muuhun länsimaiseen yhteiskuntaan. Tämä mätä toimintakulttuuri osaltaan aiheuttaa näitä ylilyöntejä, tai ainakin mahdollistaa ne.

Medioita seuraamalla saa kuitenkin sellaisen käsityksen, että nämä asiat ovat nähtävästi muuttuneet ainakin vähän parempaan suuntaan. Ja mm. sosiaalisen median avulla puolustusvoimat pyrkii luomaan positiivista ja puhdasta imagoa. Tässä korostuu naisten osuus. Heitä halutaan tuoda esille voimakkaasti, vaikka vain pieni osa varusmiehistä (6-7%) ja henkilökunnasta on naisia. Ja olihan naissotilaista kertova televisiosarjakin.


Hieman hämärältä näyttää tulevaisuus, kun kansalaiset eivät voi luottaa puolustusvoimien toimintakykyyn ja motivaatioon. Eivätkö he todella aio puuttua peliin, kun rajojen yli tulee sotilasjoukkoja? Miten olisi käynyt talvella 1939-40 jos Suomen rajavartijat ja sotilaat olisivat vain sivusta seuranneet, kun rajan yli marssii sotilaita mukanaan kaikenlaista kalustoa? Silleen että höh, no tulkaa nyt sitten, ei kai siitä suurempaa haittaa ole. Ei me nyt varmaan mitään verolöylyä aleta järjestää. Palkkapäiväkin on just huomenna.


Tästäkö me veronmaksajat maksamme? Pitäisikö puolustusvoimien määrärahoja leikata, kun tämä touhu on tällaista?


Näinä aikoina on puhuttu "metsävallankaappauksesta". Mm. Maaseudun tulevaisuuden pääkirjoituksen otsikkona oli "Vallankaappausta ei pidä hyväksyä". Tätä termiä on käyttänyt moni poliitikkokin, kuten kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah. Kyse on siis siitä, kun EU haluaisi päättää koko unionin alueen metsien käytöstä. EU:n kovien päästötavoitteiden saavuttamiseksi Suomen metsien käyttöä pitäisi rajoittaa huomattavasti. Suomen metsät siis halutaan sosialisoida EU:n hiilinieluiksi, ja samalla Suomen tärkeä metsäsektori kärsisi, ja sitä kautta koko maa.

On käynyt mielessä. onko myös Suomen armeijassa käynnissä jonkinlainen hiljainen vallankaappaus. Nato ja USA hivuttautuvat Suomeen ja kuiskuttelevat lupauksiaan päättäjien korviin. Kunhan olemme Venäjää vastaan, tottelemme isompia ja luovutamme alueita harjoituskäyttöön tulevaisuutta varten, niin olemme mukana...


Tiivistettynä siis Suomelta halutaan löysä raha pois, tehtaat pois päästötavoitteiden saavuttamiseksi ja muiden hyödyksi, ja sen lisäksi Suomi halutaan Naton harjoitusalueeksi ja taistelutantereeksi. Ja me olemme vain ilahtuneita, kun saamme olla osa jotakin suurta.SUOMI TAISTELUKENTTÄ


SUOMI HYVÄKSIKÄYTETTÄVÄNÄViimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

SUOMEN ILMAVOIMIEN VAARALLINEN PROVOKAATIO

Venäläisten lentäjien rauhallinen, syksyinen lentopäivä Itämeren yllä sai karmivan käänteen, kun Suomen ilmavoimien Hornet-hävittäjät syöksyivät ahdistelemaan rutiinilennolla olleita venäläisiä. Viatt