• Admin

KHL: SUOMEN POJAT GAGARIN CUPIN VOITTAJIKSI

Jos pitäisi nimetä yksi asia, mikä yhdistää Suomea ja Venäjää, missä ne ovat lähimpänä toisiaan, on se asia jääkiekko. Euraasian suurin jääkiekkoliiga KHL pelattiin päätökseen keskiviikkoiltana, kun Avangard Omsk voitti kuudennen finaaliottelun Moskovan TsSKA:ta vastaan niukasti 1-0.KLIM KOSTIN (37) JA OLIWER KASKI JUHLIVAT MAALIA


Omskin joukkueessa pelasivat myös Suomen pojat Oliwer Kaski ja Ville Pokka, jotka molemmat ovat puolustajia.

Pokka pelasi kolmannen kautensa Avangard Omskin joukkueessa. Hän pelasi isoja minuutteja vastuullisessa roolissa koko 24 ottelun playoff-vaiheen ajan. Tehopisteitä kertyi pudotuspeleissä 1+5.

Jesse Puljujärven tapaan Torniosta lähtöisin oleva Pokka oli jo juniorimaajoukkueissa tähti, pelaten kolmet nuorten MM-kisat. Vuonna 2014 hän oli voittamassa mestaruutta.

Tämä New York Islandersin toisen kierroksen varaus (numero 34) oli Suomen joukkueessa myös aikuisten MM-kisoissa Venäjällä vuonna 2016, kun Suomi sai hopeaa.


Porin Ässien kasvatti Oliwer Kaski, 25, pelaa ensimmäistä kauttaa KHL:ssä. Hän nousi jääkiekkoa seuraavan yleisön tietoisuuteen pelaamalla "tykkikauden" Pelicansissa 2018-19. Puolustajan paikalta tehopisteitä kertyi 51 kappaletta 55 pelissä, ja kausi huipentui maajoukkueessa Suomen voittamaan maailmanmestaruuteen.

190-senttinen Kaski oli tärkeä osa joukkuetta tehopistein 3+7 pudotuspeleissä.


Tiellä mestaruuteen Omsk voitti ottelusarjat myös Jekaterinburgia, Magnitogorskia ja Kazania vastaan.

Avangardissa pelasi myös supertähti Ilja Kovaltshuk. Joukkueen päävalmentajana toimi Bob Hartley, joka 20 vuotta sitten voitti Stanley Cupin Colorado Avalanchessa.


Helsingin Jokereiden KHL-kausihan päättyi jo ensimmäisellä pudotuspelikierroksella 0-4 tappioon Lokomotiv Jaroslavlille. Mutta varmasti vielä joskus näemme Jokerit pitemmällä; välierissä tai finaaleissa.

Hienoa, että kausi saatiin pelattua koronaepidemiasta huolimatta. Runkosarjassa pelattiin täydet 60 ottelua ja pelaajien terveysturvallisuudesta huolehdittiin ammattimaisesti, kuten muissakin Venäjän urheilusarjoissa.

Liigassa oli kyllä paljon covid-19-tartuntoja, mutta pelaajat ja muut työntekijät osoittivat hyvää koronankestävyyttä kauden aikana.

Finaaleissa oli paikalla myös runsaasti yleisö, kun taas Suomessa pelataan tyhjille katsomoille.


Jääkiekosta puheen ollen, lajia seuraavat tietävät, että alle 18-vuotiaiden junioreiden MM-turnaus alkoi Teksasissa. Heti alkuun saatiin mielenkiintoisia tuloksia, kun Venäjä voitti Yhdysvallat jatkoajalla 7-6 noustuaan tasoihin 5-1 tappioasemasta.

Seuraavassa ottelussa Venäjä hävisi Suomella voittomaalikilpailun jälkeen 3-4. Suomi oli 1-3 tappiolla, mutta teki maalit ajassa 57.25 ja 58.34.VILLE POKKA (22) NELJÄNNESSÄ FINAALIOTTELUSSA


OLEMME MESTAREITA!Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

SUOMEN ILMAVOIMIEN VAARALLINEN PROVOKAATIO

Venäläisten lentäjien rauhallinen, syksyinen lentopäivä Itämeren yllä sai karmivan käänteen, kun Suomen ilmavoimien Hornet-hävittäjät syöksyivät ahdistelemaan rutiinilennolla olleita venäläisiä. Viatt