• Admin

HUUHKAJAT VIIHTYY KARJALASSA

Suomen jalkapallomaajoukkue viettää vähintään kaksi viikkoa Karjalankannaksella EM-kisojen aikaan. Välissä tosin oli matka Tanskaan, mistä Huuhkajat palasi takaisin Karjalaan voitosta ansaitut sarjapisteet mukanaan.


Maajoukkue lähti omalla junavuorollaan Helsingistä ja saapui Kuokkalan asemalle, mistä oli vain 500 metrin matka joukkueen hotellille. Harjoitukset pidetään vartin matkan päässä Terijoella Zelenogorskin urheilukeskuksessa, jossa toimii olympiakomitean alainen urheilukoulu. Urheilukoulun päälajit ovat jalkapallo, hiihto ja judo.

Samassa paikassa majoittui vuoden 2018 MM-kisojen aikana Englannin maajoukkue.

Onkin varmaan hyvä, että Huuhkajat pääsevät "maaseudun rauhaan", eivätkä majoitu Pietarissa suurkaupungin hälinässä. Ja onhan tuo seutu merkityksellinen suomalaisille. Terijoki oli Suomen rajakunta kaakossa, Itämeren ja Pietarin seudulla. Seutu on pitkään ollut tunnettu mukavista hiekkarannoistaan ja huvila-alueista, minne monet Pietarin asukkaat tulevat vapaa-ajallaan. Nykyään siellä on monia hotelleja.

Kuokkala kuului Terijokeen, ja nykyään se tunnetaan nimellä Repino, siellä asuneen taiteilija Ilja Repinin mukaan.


Maajoukkueryhmä on osoittanut hieman patrioottista ryhmähenkeä kokoontumalla joka aamu hotellin lipputangon ympärille, ja siellä esimerkiksi joku vuorollaan kertoo mitä kotimaa ja maajoukkue hänelle merkitsee. Tämä Suomen mukanaolo EM-kisoissa on koko maata kiinnostava ja yhdistävä aihe ja uusi, positiivinen asia. Onhan niin, että maailmassa suuri osa uutisista on enemmän tai vähemmän huonoja, ja hyviä uutisia sen sijaan on vähän. Urheilu tuottaa suuren osan hyvistä uutisista ja tuo vastapainoa reaalimaailman tapahtumille. Siksikin Huuhkajat ovat tärkeä tekijä, ja on myös hyvä, että heidät arvottiin samaan lohkoon Venäjän kanssa.


Pietari on yksi yhdestätoista turnauskaupungista. Alkulohkon otteluiden jälkeen Pietarissa pelataan vielä yksi puolivälieräpeli. Välierät ja finaali pelataan Lontoossa.SUOMEN JOUKKUE TOIVOTETTIIN TERVETULLEEKSI TERIJOELLE
HARJOITUSKESKUS

JALKAPALLO-OTTELU

URHEILUN JUHLAA

HOTELLI TERIJOELLA

TERVETULOA TERIJOELLE

KIRKKO RANTAMAISEMISSA

KUOKKALAN RANTAA

KUOKKALAN RANTAA

(kuvat terijoki.sbp.ru ja Wikimedia commons)

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

SUOMEN ILMAVOIMIEN VAARALLINEN PROVOKAATIO

Venäläisten lentäjien rauhallinen, syksyinen lentopäivä Itämeren yllä sai karmivan käänteen, kun Suomen ilmavoimien Hornet-hävittäjät syöksyivät ahdistelemaan rutiinilennolla olleita venäläisiä. Viatt