• Admin

ESKO AHO SOPIVIN EHDOKAS PRESIDENTIKSI

Viime aikoina Esko Aho on jälleen ollut julkisuudessa, kun hän on muistellut ja analysoinut 1990-luvun aikaisia käänteitä Suomen politiikassa. Myös Ahon työtehtävät venäläisessä Sberbank-pankissa on nostettu esille. Aho on siis hallituksen jäsenenä tässä jättiläispankissa.

Tästähän älykkäimmät ovat oivaltaneet, että Esko Aho on Venäjän vakooja Suomessa. Tästä puolestaan voidaan vetää johtopäätös, että mikäli Aho valitaan presidentiksi vuonna 2024, Suomi tullaan liittämään Venäjään. Niin on varmasti sovittu Putinin kanssa, onhan Aho ilmiselvästi putinisti.


Entä sitten Ahon rooli amerikkalaisessa JP Morgan -pankissa, joka käsittelee vielä suurempia rahoja kuin Sberbank? Onko Esko Aho kaksoisagentti, tai peräti kolmoisagentti?

Vakoileeko hän Venäjää Suomen tai Yhdysvaltojen hyväksi? Tai molempien? Vakoileeko hän Suomea Venäjän hyväksi vai Yhdysvaltoja Suomen tai Venäjän hyväksi?

Koska on kyse kansainvälisestä tiedustelun ja vastavakoilun maailmasta, ei yllättäisi, jos Aho onkin jonkun neljännen osapuolen asiamies. Tällainen voisi olla esimerkiksi Nato tai EU, olihan Aho aikoinaan juonittelemassa Suomen liittämistä Euroopan unioniin vastoin kansan enemmistön tahtoa.

Aholla on tiettävästi kytköksiä myös Ranskaan, Kiinaan ja Kanadaan. Eihän tässä enää tiedä mihin uskoa.

Varsinainen international man of mystery tämä Esko Aho.


Jospa kuitenkin laitetaan foliohattu jäähtymään ja annetaan salaliittoteorioiden olla.

Rehellisesti ja realistisesti voidaan todeta, että ei ole ketään parempaa ja sopivampaa ehdokasta seuraavaksi presidentiksi, kuin Esko Aho. Hänen kokemuksensa ja meriittinsä ovat vertaansa vailla, hän on kansainvälinen ja verkostoitunut huippuosaaja.

Nokian yhteiskuntasuhteiden johtaja, Hiihtoliiton puheenjohtaja, keskustapuolueen puheenjohtaja, pääministeri, on käyty Harvardit ja Sitrat ja Teknologiateollisuudet ja luennoitu maailmalla ja visioitu kaikenlaista korkealentoista asiantuntijatehtävissä kehityksen aallonharjalla.

Keneltä toiselta mahdolliselta ehdokkaalta löytyisi vastaavaa tietotaitoa ja näkemystä?


Suomen presidentin ehkä jopa tärkein tehtävä on hoidella idänsuhteita. Tämän asian merkitys ei ainakaan vähene tulevina vuosina, kun länsi on aloittanut uuden kylmän sodan. Siinä välissä Suomen on oltava tasapainottavana ja rauhaa rakentavana tekijänä. Se vasta olisikin onneton kömmähdys, jos Suomen presidentiksi valittaisi joku vihamielisesti ja ylenkatsoen Venäjään suhtautuva EU-mielinen liittovaltion kannattaja. Esimerkkeinä Haavisto, Marin ja EU-mies Olli Rehn.

Venäjä-osaaminen on kullanarvoista, sillä presidentti on vielä nykyäänkin vaikutusvaltainen Suomen edustaja kansainvälisellä tasolla, ja luotettu johtaja kansallisella tasolla. Jos Esko Aho olisi presidenttinä, kansalaiset voisivat luottaa idänsuhteiden olevan kunnossa. Sieltä suunnalta ei tulisi ongelmia.

Aho on korkean tason hallitusammattilainen, joka on toiminut myös kahdessa idänkauppaa edistävässä organisaatiossa. Niinpä hänen valintansa presidentiksi voisi olla eduksi myös kauppasuhteiden kannalta.


Nykyinen presidentti Sauli Niinistö on hoitanut Venäjä-asiat mallikkaasti, ja eikös samaa voi sanoa Tarja Halosesta. Halosella on nykyäänkin jonkinmoisia kontakteja itään ja kohtuullisen ymmärtäväinen suhtautuminen naapuriimme.

Olisi suotavaa, että myös jatkossa Suomen presidenttinä on henkilö, jolla on asiallinen suhtautuminen Venäjään. Siksi Esko Aho olisi hyvä vaihtoehto. Hän ei pelkää mennä Venäjälle eikä hän edusta Venäjän vihollisia, vaan on mies paikallaan ja suhtautuu naapuriimme rauhallisesti, asiallisesti ja rakentavasti.


LAVROV JA NIINISTÖ MÄNTYNIEMESSÄ

(kuva Alamy Stock Photo)

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

SUOMEN ILMAVOIMIEN VAARALLINEN PROVOKAATIO

Venäläisten lentäjien rauhallinen, syksyinen lentopäivä Itämeren yllä sai karmivan käänteen, kun Suomen ilmavoimien Hornet-hävittäjät syöksyivät ahdistelemaan rutiinilennolla olleita venäläisiä. Viatt